اوفک و خدمات راجع به تحریم‌ها

| دفتر حقوقی لیبرالا

 

ارائه‌ی درخواست خروج نام افراد، شرکت‌ها و یا موسسات از لیست تحریم‌های امریکا (SDN List)

 شخص حقیقی یا حقوقی‌ای که توسط اداره کنترل امریکا تحریم شده و نام او در لیست تحریم‌های امریکا (SDN List) آمده است می‌تواند با استفاده از خدمات دفتر حقوقی لیبرالا، درخواست خروج از لیست تحریم‌ها را به آن اداره ارائه دهد. 

اثر قرار گرفتن در لیست تحریم‌ها

 برای بسیاری از افراد، شرکت‌ها و یا موسساتی که به تجارت بین‌الملل می‌پردازند، بدلیل تعاملات و تراکنش‌های بین‌المللی با موسسات مالی بین المللی ارتباط دارند، و یا در بانک‌های خارجی حساب دارند، قرار گرفتن در لیست تحریم‌ها تبعات فراوانی به همراه دارد. از جمله آن عدم دسترسی به اموال و حساب‌های خارجی شخصی و یا مرتبط با شرکت آن‌ها خواهد بود. عدم تمایل شرکت‌ها و موسسات خارجی به ارائه خدمات، بستن حساب‌های بانکی، و مسدود کردن و یا ممنوع کردن تبادلات در خصوص اموال و دارایی‌های تحت کنترل آن‌ها از دیگر نتایج قرار گرفتن در لیست تحریم‌ها خواهد بود. 

ارائه درخواست رفع مسدودیت از حساب‌های بانکی افراد در امریکا 

 زمانی که بانک یا موسسه ای بین‌المللی تشخیص دهد که مبادله‌ی مالی بین‎المللی‌ای مغایر با قوانین تحریم‌های امریکا و یا تحریم‎های بین ‎المللی است، ممکن است که آن وجوه را مسدود نماید. اداره کنترل اموال خارجی امریکا، بانک‌ها و موسسات مالی که قوانین امریکا بر آن‏‎ها حاکم هست را ملزم نموده که وجوه مبادلات مالی مغایر با قوانین تحریم‎ها را مسدود کنند. این قانون بر مبادلاتی که در خاک امریکا انجام شده، یا در آن‌ها اشخاص و یا بانک‌ها و موسسات مالی امریکایی و یا ارز امریکا (دلار) دخیل بوده است، حاکم است. 

 این همچنین بدین معناست که اگر اموالی از شخص حقیقی یا حقوقی‎ای که نام او در لیست تحریم‎های امریکاست، در حیطه و یا کنترل شخص حقیقی یا حقوقی امریکایی قرار گرفت، آن اموال باید مسدود و یا فریز شود. 

 در این صورت ممکن است که شرکت‎ها و موسسات مالی به دلیل مشابهت های اسمی به اشتباه اموال یک شخص را مسدود نمایند. در این صورت با ارائه ی درخواست رفع انسداد به اداره کنترل اموال خارجی امریکا و کسب مجوز از آن اداره، امکان رفع انسداد از آن اموال وجود دارد.

ارایه‌ی خدمات در خصوص واردات کالاهای مستثنی از تحریم‎ها

 مجوزهای کلی، استثنائات به قوانین کلی و وسیع تحریم‎ها هستند که برخی معاملات و تعاملات مالی را مجاز می‎دانند. این مجوزهای کلی، تمامی اشخاصی که نسبت به تجارت کالای استثنا شده از تحریم‎ها اقدام می‎کنند، با ارائه ی نامه ای مبتنی بر لیست کالا و قانون حاکم بر آن کالا که تجارت آن را مجاز شمرده است و تکمیل اقدامات لازم در خصوص بررسی کامل طرفین معامله و تمامی شرکت‎ها و افراد دخیل در معامله از جمله شرکت‎های حمل کالا، صرافی‎ها، و مشتری‎ها که در لیست تحریم‎ها نباشند، به بانک‌ها و موسسات مالی‎ای که پرداخت بین المللی آن معامله را انجام می‎دهند، می‎توانند به تجارت آن کالاها و خدمات اقدام کنند. 

تجارت کالاها و خدمات مستثنی از تحریم‎ها

 تجارت کالاها و خدمات استثنا شده از تحریم‎ها نیاز به مجوز خاص ندارد و با ارائه‌ی تاییدیه مطابقت با قوانین تحریم‎ها به بانک‎ها و موسسات مالی و شرکت‎های حمل‎ونقل امکان‎پذیر است. با این حال روند بررسی مطابقت معامله از جمله مطابقت با تحریم‎ها بسیار پیجیده است و نیاز به وکلای متخصص در قوانین تحریم‎ها جهت بررسی دقیق معامله و کلیه افراد دخیل در آن دارد. 

درخواست مجوز از اوفک (OFAC) جهت واردات کالاهای خارجی غیر مستثنی از تحریم‎ها 

 در صورت کسب مجوز از اداره کنترل اموال خارجی امریکا، برخی معاملات و نقل و انتقالات مالی که به موجب تحریم‎ها ممنوع گشته‌اند، امکان‎پذیر می‎گردند. به موجب قوانین تحریم‎های امریکا، دو دسته مجوز وجود دارد؛ مجوزهای کلی، و مجوزهای خاص. 

مجوزهای کلی

 مجوزهای کلی، استثنائات به قوانین کلی و وسیع تحریم‎ها هستند که برخی معاملات و تعاملات مالی را مجاز می‎دانند. 

مجوزهای خاص

 مجوزهای خاص از طریق ارائه ی درخواست به اداره کنترل اموال خارجی امریکا کسب می‎گردند. در صورت صدور مجوز خاص، انجام معامله یا تعامل مالی که توسط قوانین تحریم‌ها ممنوع گشته اند، امکان‎پذیر می‎گردند. 

نحوه‌ی اخذ مجوزهای خاص

 برخلاف مجوزهای کلی که توسط قانون یا دستور خاص اجازه انجام معامله یا تعامل مالی خاصی برای همه اشخاص داده شده است، برای کسب مجوز خاص، باید درخواست کتبی به اداره کنترل اموال خارجی امریکا ارایه گردد و صرفا شخصی حقیقی یا حقوقی که مجوز به نام او صادر شده است، اجازه انجام آن معامله یا تعامل مالی که در خصوص آن مجوز صادر شده است را دارد. 

تسهیل تراکنش‎ها و پرداخت‎های بین المللی

 در صورتی که معامله یا تراکنش مالی‎ای به موجب قوانین تحریم‎ها استثنا شده باشد و یا مجوز خاص آن توسط اداره کنترل اموال خارجی امریکا صادر شده باشد، با ارائه ی نامه‌ای در خصوص قوانین حاکم بر آن معامله توسط دفتر حقوقی متخصص در امور تحریم‎ها، آن تراکنش مالی تسهیل می‎گردد. جهت جلوگیری از مسدود و یا فریز شدن وجوه، نامه ای جامع که مطابقت با قوانین تحریم‎ها را تشریح کرده است قبل از انجام تراکنش مالی ضروری است. 

ارائه‎ی نظریه‎ی حقوقی 

 در مورد تجارت کالاهایی که از قوانین تحریم‎ها استثنا شده اند، بسیاری از شرکت‌های بین المللی قبل از انجام معامله نیاز به بررسی دقیق آن تجارت و حصول اطمینان در خصوص عدم مغایرت با تحریم‎های بین المللی دارند. دفتر حقوقی متخصص در امور تحریم‎ها می‎تواند با توضیح قوانین و همچنین اعمال آن قوانین بر معامله خاص مورد نظر آن‎ها این اطمینان را به آن‎ها داده و با ارائه‌ی خدمات حقوقی و مشاوره در خصوص اقدامات لازم مطابق قوانین جهت رعایت کامل شرایط اعمال شده، انجام آن معاملات را تسهیل و خطر مسدود شدن پرداخت‎ها و یا تحریم‎های ثانوی را کاهش دهد. 

دفاع از حقوق موکلین در تحقیقات کنترل دارایی‎های خارجی امریکا 

 جهت اجرای قوانین تحریم‎ها، اداره کنترل خارجی امریکا ممکن است نامه ای را جهت انجام تحقیقات به اشخاص ابلاغ نماید. اگر شخص، شرکت یا موسسه‎ای چنین نامه ای را دریافت نماید این بدین معناست که اداره کنترل اموال خارجی تحقیقات مقدماتی را آغاز نموده است و نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص نقض احتمالی قوانین تحریم‎ها دارد. 

 شخصی که تبادل مالی‎ای با شخص یا کشور تحریم شده داشته باشد، ممکن است چنین ابلاغیه ای را دریافت نماید. با توجه به اینکه آن شخص یا کشور به تازگی و یا سابقا در لیست تحریم‎ها قرار گرفته باشند این تحقیقات به اداره کنترل اموال خارجی کمک می‎کند که نسبت به قانونی بودن آن تعامل مالی تصمیم بگیرد. دریافت وجوه از شخصی که در لیست تحریم‎هاست، یکی از مواردی است که ممکن است شخص دریافت کننده وجوه، این ابلاغیه را دریافت کند. 

 در بعضی موارد، اطلاعات درخواست شده بسیار وسیع بوده و روند ارائه‌ی آن اطلاعات به شیوه مناسب، ممکن است پیچیده باشد. با ارتباط با شخصی که مامور به رسیدگی به این پرونده است، این امکان وجود دارد که در خصوص اطلاعات درخواست شده راهنمایی لازم را دریافت و یا حتی محدوده آن‎ها را کوچک‎تر کرد. 

دفاع از حقوق موکل در دعاوی مرتبط با اداره کنترل اموال خارجی امریکا 

 در برخی موارد این امکان وجود دارد که درخواست بررسی مجدد نسبت به تصمیمات اداره کنترل اموال خارجی امریکا ارائه نمود. اداره اموال خارجی امریکا به طور معمول رویه‌ی رسمی جهت تجدیدنظر از تصمیمات خود ندارد ولی امکان بررسی مجدد یک پرونده با ارائه ی دلایل مناسب و کافی وجود دارد. این در زمانی است که شخص دلایلی ارائه نماید که سابقا به اداره‌ی اموال خارجی امریکا ارائه نگردیده بوده و یا تغییراتی اساسی در شرایط نسبت به زمان قبل که درخواست ارائه گردیده بود ایجاد شده است. 

 تصمیمات اداره کنترل اموال خارجی امریکا نهایی هستند و به همین دلیل، جهت تجدیدنظرخواهی از این تصمیمات به دادگاه فدرال ارائه شده و تجدیدنظرخواه باید ثابت نماید که تصمیم اداره کنترل اموال خارجی مغایر با قانون و به صورت اختیاری بوده است. 

نتیجه‌گیری

 پس علی‌رغم وجود قوانین سفت و سخت در خصوص تحریم افراد، موسسات و شرکت‌ها، در شرایطی امکان خروج از لیست تحریم‌ها وجود دارد و می‌توان به پشتوانه‌ی وکلای مجرب از لیست تحریم‌ها خارج شد.

برای دریافت مشاوره اطلاعات تماس خود را وارد کنید