داوری

امروزه داوری در قراردادهای بین‌المللی، رواج بسیاری یافته است. در بیشتر قراردادهای مربوط به تجارت بین‌الملل شرط ارجاع به داوری دیده می‌شود؛ یعنی طرفین قرارداد قبل از بروز اختلاف توافق می‌کنند که اختلاف ناشی از تفسیر یا اجرای قرارداد را از طریق داوری، بر طبق مقررات داوری داخلی یا بین‌المللی، حل‌وفصل نمایند. مزایای حل اختلاف از این طریق بر هیچ‌کس پوشیده نیست. با بهره‌گیری از این شیوه، اختلافات تجاری با سرعت و دقت به وسیله داوران منتخب طرفین، حل و فصل می گردد. از سوی دیگر در داوری مشکلات تعارض قوانین کمتر مطرح می گردد؛ داوران مکلف به رعایت اجرای کامل آیین دادرسی ملی و تشریفات محلی نیستند و از لحاظ ادله اثبات دعوی آزادی عملی بیشتری خواهند داشت. مزایای داوری سبب شده است که بازرگانان بین المللی اغلب، به جای مراجعه به دادگاه­های دولتی، از مراجع داوری داخلی و بین المللی برای حل اختلافات خود بهره گیرند.

داوری عبارت است از رفع اختلاف فیمابین اصحاب دعوی از طریق واگذاری آن به حکمیت اشخاصی که طرفین دعوی آنها را به توافق خود انتخاب می کنند. قانونگذار ایران در مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ قانون آیین دادرسی مدنی باب هفتم به بحث درباره داوری پرداخته است

گاهی داور، شخصیت حقیقی است یعنی طرفین قرارداد فردی را به عنوان داور انتخاب و در متن قرارداد به آن اشاره می‌کنند و گاهی نیز به صورت شخصیت حقوقی است؛ یعنی شرکت یا مؤسسه‌ای را به عنوان داور تعیین می‌کنند. انتخاب داور در هر مرحله‌ای اعم از زمان انعقاد قرارداد یا در زمان اجرای مفاد آن و حتی پس از طرح دعوی در دادگاه امکان‌پذیر است.

نکته مهم در ارجاع امر به داوری این است که در حل و فصل اختلافات، داورانی انتخاب شوند که از مقررات داوری اطلاع کامل داشته باشد، در غیر این صورت داوری به مراتب طولانی‌تر و گران‌تر از رسیدگی در دادگاه خواهد بود. بنابراین توصیه می‌شود افراد از ارجاع داوری به افراد بی‌اطلاع مانند بنگاه‌های معاملاتی و اشخاص فاقد دانش حقوقی خودداری و حتی‌الامکان اختلافات خود را به داوری حقوقدانان با تجربه یا مراکز داوری سازمانی ارجاع کنند.

وکلای با تجربه لیبرالا با ارزیابی پرونده شما می توانند در مراحل مختلف داوری از جمله انتخاب داور و انجام پروسه داوری در کنار شما بوده و از حقوق شما دفاع نمایند. همچنین مشاوران حقوقی ما در خصوص مسائل پیچیده اجرای آرا داوری خارجی، ابطال آرا داوری و اخذ دستور موقت و تامین خواسته در داوری خدمات حقوقی ارائه می‌نمایند.

خدمات حقوقی موسسه در حوزه داوری شامل موارد زیر است:

تنظیم شروط  داوری در قراردادها

 انتخاب و معرفی داور با توجه به موضوع تخصصی قراردادها

 اجرای آرا داوری

 ابطال آرا داوری

 سایر مسائل مربوط به داوری از جمله اخذ دستور موقت و تامین خواسته از داور

وکلای متخصص داوری در مجموعه لیبرالا از شما دعوت می‌نمایند تا مسائل حقوقی مربوط به داوری خود را با آنها در میان بگذارید.

داوري پذیري دعاوي مربوط به اموال عمومی و دولتی

http://ensani.ir/fa/article/download/335612

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *